.
HOME

WHO WE ARE

OUR PURPOSE

VENUS TRANSITS


ALOHA GATHERING
JUNE 2-6, 2012:

DONATE
ALOHA WISDOM GATHERING - PROPOSED PROGRAM

Friday, June 1

Arrival of off-island Participants and Grandmothers and Elder-Guests at the Keauhou Bay Sheraton Resort, Kailua-Kona, Big Island of Hawai'i.


Saturday, June 2
 8:00am - 10:00 Coffee and Pastries available to participants at the rear of the Keauhou Convention Center, Ballroom B. The Weekend Sessions are all in this room.
 9:00
Opening Blessing Ceremonies led by invited Hawaiian elders followed by an introduction to the meaning of the "Aloha spirit as our birthright" by Auntie Pua.
10:15
Mid-morning pause - 15 minutes
10:30
First "Talk Story" session with invited elders and participants (Panel of elders at the front of the room; audience mics etc.). Introduction of the Hawaiian elders and guests followed by questions and dialogue on "Reclaiming our Aloha Spirit birthright and Seeking a Sustainable Future for the Next Seven Generations".
12:30pm
Lunch time - 2 hours pause
 2:30
Introduction to the International Council of 13 Indigenous Grand-mothers and its three invited members: Grandmothers Agnes, Mona and Flordemayo.
 3:45
Second "Talk Story" session with invited elders and participants.
 6:00pm
Dinner time - 2 hours pause
 8:00
Evening group session, starting with Dr. Chet Snow's illustrated lecture: "Venus, Cosmic Neighbor, Dual God/Goddess and 2012" and followed by Sherry Whitfield introducing: "Synergy, an ancient Crystal Skull, once in Hawaii".
10:00pm
End of Saturday's Sessions


Sunday, June 3
 8:00am - 10:00 Coffee and Pastries available to participants at the rear of the Keauhou Convention Center, Ballroom B. The weekend Sessions are in this room.
 9:00
Third "Talk Story" session with invited elders and participants - with a 15 minute Mid-morning pause at about 10:30.
12:00pm
Lunch time - 2 hours pause
 2:00
The Gathering divides into 3 discussion groups, each with 2 elders, to discuss "How to bring the Aloha Spirit and Suggestions for a Positive Future back to our Communities".
 4:00
15 minute pause
 4:15pm
Final "Talk Story" session - each group gives a short report by a non-elder reporter, followed by general discussion on suggestions brought up in smaller-groups.
 6:15
Dinner time - 2 hour pause
 8:15pm
Evening Ceremonies by the Grandmothers and Elders


Monday, June 4
 8:00am
 - 9:30    
Coffee and Pastries available to participants at the rear of the Keauhou Rooms III and IV.  NOTE: this is NOT the Keauhou Convention Center Ballroom.
10:00am
Optional 3-hour Workshop with Auntie Pua - Keauhou Ballroom across from KCC

Optional 3-hour Workshop with Grandmother Mona - Keauhou Convention Center 1

Optional 3-hour Workshop with Grandmother Flordemayo -  K C C Board Room
 1:00pm End of 3 hour optional morning Workshops - 2 hour Lunch pause
 3:00pm
Optional 3-hour Workshop with Grandmother Agnes - K C Center Room 1

Optional 3-hour Workshop with Auntie Hawai'ula Branco - K C Center - BR

Optional 3-hour Workshop with Sherry & "Synergy" - Keauhou Ballroom
 6:00pm
End of 3-hour optional afternoon Workshops by Invited Elders
6:30pm
 Dinner for 2 with the Grandmothers & Elders for lucky winner of our Raffle ($10)


Tuesday, June 5

No morning Sessions or breakfast today - Elders have a private meeting.


12:10
Venus starts across the face of the Sun (exterior ingress) (by 24 hour clock)
12:27
Venus completely visible against the Sun (interior ingress)
15:27
Apogee - Central moment of the Venus transit
18:26
Venus starts to exit the Sun's face (interior egress)
18:44
.
19:01
Venus ends her 2012 transit (exterior egress)
.
Sunset in Hawaii by the 24 hour clock



We will hold Ceremonies between 12:00pm and 12:30pm as Venus begins her 2012 transit, then have our lunch time, re-convening for a group Ceremony and Setting of our Intentions for a Positive Future between 3:00pm (15:00) and 4:00pm (16:00), with a final Ceremony at 6:15 - 6:45pm (18:30-18:45 by the 24hour clock). These Ceremonies will all be held on the BayView Lawn overlooking Keauhou Bay.


 7:00pm
Closing Luau - traditional Hawaiian celebration - on the Hawaii Lawn.
End of the June 2012 Aloha Wisdom Gathering - Closing Ceremonies and Hawaiian Cultural Show, Hapai Ali’i,” led by kumu hula Keala Ching, his singers and dancers.  The nearby Hapai-ali’i heiau traditional temple marked where local chiefs were born. 


Wednesday, June 6

"Aloha Oe" as we leave the Keauhou Bay Sheraton or stay on for private times of rest and relaxation on the Big Island of Hawaii.


 Aloha Gathering participants will get the hotel's discount rate 3 days before +   afterwards if they choose to arrive early or stay on for rest/relaxation. 
Invited elders and guests will depart on Thursday, June 7.   Some may make private appointments on June 6; see them privately, please. 

To Register, please go to the Registrations Page


Mitakuye Oyasin - Aloha Nui Loa - Namaste
Shalom Aleichem - Salaam Alekem - Peace & Goodwill